Paddenoverzet kleurencodes

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2015.

All Rights Reserved. Webmaster: Peter Geschier

Paddenoverzet kleurencodes


Groen: de weersomstandigheden zijn niet goed door te frisse temperaturen: er wordt met zekerheid geen paddentrek verwacht, het eindresultaat zal met zekerheid nul zijn. Het heeft  totaal geen zin om naar de actieplaats te komen.


Geel: de weersomstandigheden zijn niet goed, maar er is wel een kans op tijdelijk wat paddentrek bij het donker worden, daarna valt naar alle waarschijnlijkheid de trek volledig stil: het eindresultaat zal bestaan uit enkele gevonden dieren. Iedereen mag komen want de dagverantwoordelijken zijn aanwezig om te controleren.


Oranje: de weeromstandigheden zijn niet optimaal, maar de temperaturen of luchtsoort zitten wel goed, in de eerste uren van de avond zullen er met bijna zekerheid toch rustige paddentrek: het eindresultaat zal bestaan uit 10 tot 30 dieren. Iedereen mag komen meehelpen maar wees niet ontgoocheld als het toch wat zou tegenvallen.Rood: de weersomstandigheden zijn voldoende goed voor een matige paddentrek: rond de 20 tot 100 dieren worden er verwacht. Alle hulp is welkomBordeaux: de weersomstandigheden zijn optimaal met grote kans op zware paddentrek: meer dan 100 dieren worden verwacht. Vandaag zou een zogenaamde piekavond kunnen gehaald worden. IEDEREEN present!

Je bent nog geen lid van Natuurpunt en je wilt de natuur steunen? Voor maar €27 per jaar draag je met heel je familie bij aan heerlijke natuur in je buurt !

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft in onze afdeling? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief !

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger in onze afdeling? Schrijf je dan in  om, wanneer het jouw uitkomt en naar jouw mogelijkheden,  te helpen in de natuur of bij andere taken.

Bekijk de recente waarnemingen die in ons werkgebied werden opgetekend.

Oproep van de politie in de regio Bodukap: