Behaag

Behaag...natuurlijk 2022 tovert jouw tuin om tot een levende tuin!


Behaag…Natuurlijk is inmiddels 29 jaar oud, nog steeds springlevend en meer dan ooit nodig! Het promoten om voor- en achtertuinen vogel-, bijen- en vlindervriendelijker in te richten blijft het belangrijkste streefdoel. Sinds de start van de campagne in 1994 heeft Behaag...natuurlijk zonder enige twijfel al enorm veel leven in kleine en grote tuinen gebracht. Maar het kan nog beter, met steeds meer levende tuinen.

Wat is er trouwens leuker dan tijdens het ontbijt of tijdens het middageten van op het terras of vanachter het raam naar de vogels in de tuin te turen? Elke dag opnieuw en je kan er uren naar kijken… Zorg er wel voor dat de vogels in je tuin een veilig plekje hebben om naartoe te vliegen. Een boom of enkele opgaande struiken kunnen al volstaan. Een meidoorn is een topsoort voor elke tuin. Een klein rommelhoekje is eveneens een weldaad voor vogels. Roodborstjes, winterkoningen en heggenmussen houden ervan om daarin op zoek te gaan naar spinnetjes en wormpjes.

Dit jaar zijn er weer enkele fruitboomsoorten in het aanbod opgenomen. Ze zorgen allen voor een formidabele bloei, een waar eldorado voor wilde bijen en hommels. Terwijl het fruit, al dan niet afgevallen, een belangrijke voedselbron is voor vogels en vlinders. De aangeboden soorten zijn allen zelf bestuivend, maar kruisbestuiving met soorten die in de buurt staan, levert wel een betere oogst op.