Bos je mee

Bos je mee?


De aankoop van de gebieden Pluysegembos (in het noorden van Kontich) en Schapenhagen (in het zuiden van Kontich) (*) kost handenvol geld. Daarenboven willen wij de gebieden voor een belangrijk gedeelte bebossen, wat ook financiële implicaties heeft.


Daarom heeft de afdeling de actie BOS JE MEE? opgezet. Die moet geld in de lade brengen om het project te financieren. We rekenen op ondersteuning van verschillende overheden,  van lokale en milieubewuste bedrijven en zeker ook van  natuurvrienden in het algemeen om die noodzakelijke natuur- en bosuitbreiding in onze regio te realiseren.


Bijdragen zijn mogelijk op verschillende manieren:

- Je kunt een storting  doen op rekeningnummer  BE56 2930 2120 7588 met vermelding:

"project 3703 - Pluysegembos" of "project 3703 - Schapenhagen"


Onze Natuurpuntafdeling vindt niet alleen natuur belangrijk: naast de gezonde leefomgeving hebben we oog voor het menselijk welzijn.

- Je kan ook   één (of meerdere) magneetbutton(s) "Ik bos mee" kopen à  €5/stuk. Ze zijn verkrijgbaar op één van onze talrijke activiteiten (zie de kalender) of bij één van de bestuursleden. De opbrengst gaat integraal naar aankoop van bosgoed.

Tip: met een optionele  extra magneet à €1 kan je de button ook schadevrij op je kledij dragen!

Zondag 11 februari  van 13 u tot 16 u gaan we planten voor het Pluysegembos. Afspraak: hoek Kontichstraat/Boniverlei te Kontich.