Goorbosbeekvallei

Oproep van de politie in

de regio Bodukap:

actief in Duffel en Kontich

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2018.

All Rights Reserved.

Webmaster: Peter Geschier

Je bent nog geen lid van Natuurpunt en je wilt de natuur steunen? Voor maar €27 per jaar draag je met heel je familie bij aan heerlijke natuur in je buurt !

Wil je de natuur in onze regio extra steunen? Stort dan een bedrag (vanaf €40 fiscaal attest) en help de natuurgebieden in je streek te beheren, te versterken en uitbreiden!

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft in onze afdeling? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief !

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger in onze afdeling? Schrijf je dan in om, wanneer het jouw uitkomt en naar jouw mogelijk-heden, te helpen in de natuur of bij andere taken.

Bekijk de recente waarnemingen die in ons werkgebied werden opgetekend.

de Goorbosbeekvallei

 

 

De Goorbosbeekvallei maakt deel uit van het dubbelreservaat Mosterdpot-Goorbosbeekvallei. Het ligt ten zuidoosten van de fiets-o-strade Antwerpen-Mechelen en de N14 tussen Duffel en Mechelen.

Het is een groene oase op de grens van Duffel en Sint-Katelijne-Waver, bevloeid door Goorbosbeek en Bemortelloop en ondanks de relatief kleine oppervlakte doorkruist de wandelaar diverse interessante biotopen.

Langs de spoorweg Antwerpen/Brussel een zomereiken-berkenbos met gevarieerde bosrand: een prachtige plaats voor fungi en voorjaarsbloemen. Verder een lager gelegen, vochtig natuurpareltje met middenin de poel “het Wiel”: plek bij uitstek voor amfibieën.

Het pad leidt je dan naar 3 ha bos waarvan het grootste stuk deel uitmaakte van het historische, veel grotere “Bois De Goor”. Bos en houtkanten herbergen nog de typische oude bosflora: slanke sleutelbloem, gevlekte aronskelk, bosanemoon. De populierenaanplant maakt stilaan plaats voor eik, els en es. Het meest oostelijk gelegen bosgedeelte over de Goorbosbeek ligt beduidend lager dan de rest. Bij zware regenval fungeert het als overstromingsgebied en behoedt alzo de stationswijk van Sint-Katelijne-Waver van wateroverlast.

Wil je graag iets vragen/signaleren over dit gebied of wil je geïnformeerd worden over geplande acties? Stuur dan een mail naar de conservators, je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord: klik hier.