Edegemse_beekvallei

Oproep van de politie in

de regio Bodukap:

actief in Duffel en Kontich

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2018.

All Rights Reserved.

Webmaster: Peter Geschier

Je bent nog geen lid van Natuurpunt en je wilt de natuur steunen? Voor maar €27 per jaar draag je met heel je familie bij aan heerlijke natuur in je buurt !

Wil je de natuur in onze regio extra steunen? Stort dan een bedrag (vanaf €40 fiscaal attest) en help de natuurgebieden in je streek te beheren, te versterken en uitbreiden!

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft in onze afdeling? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief !

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger in onze afdeling? Schrijf je dan in om, wanneer het jouw uitkomt en naar jouw mogelijk-heden, te helpen in de natuur of bij andere taken.

Bekijk de recente waarnemingen die in ons werkgebied werden opgetekend.

 

de Edegemse beekvallei

 

 

Anno 1777. Hoeve Pluysegem. Kontich, op de grens met Edegem. Kleine landbouwpercelen omringd door hagen. Een lange dreef van Kontich tot kasteel Arendsnest in Edegem. Bossen, en een kronkelende beek.

 

Anno 2015. Hoeve Pluysegem is al lang niet meer. De historische dreef is grotendeels verdwenen. De bossen zijn weg. Rest een KMO zone, een expresweg, een lege wei. En de beek: de Edegemse Beek.

 

Anno 2016. Natuurpunt Oude Spoorweg heeft 3,3 ha weiland aangekocht, en heeft weer grootse plannen. Een bós in de Edegemse beekvallei: het Pluysegembos. DÉ start van het grote stadsrandbos ten zuiden van Antwerpen! Inheems droog bos, vloedbos, streekeigen houtkanten, waterplassen, retentiezones. En...de historische dreef... die zal in ere worden hersteld!

 

Wil je graag iets vragen/signaleren over dit gebied of wil je geïnformeerd worden over geplande acties? Stuur dan een mail naar de conservators, je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord: klik hier.