Inschrijving_cursus_wilde_bijen

Cursus wilde bijen

Wilde bijen zijn, in vergelijking met honingbijen, bij velen onbekend. Onbekend is onbemind en daardoor krijgen ze niet altijd de waardering die ze verdienen, maar daar komt weldra verandering in.

In deze cursus word je ondergedompeld in de intrigerende wereld van de wilde bijen die in onze tuinen en parken zoemen en over wat er zich precies afspeelt in een bijenhotel. Ook hommels, die tot de familie van de wilde bijen worden gerekend, komen aan
bod. Van alle bijen zijn zij immers de absolute topbestuivers. En hoe zit dat nu precies met de hoornaar? Is die echt zo gevaarlijk?
Dit alles wordt voorgesteld zonder saaie theoretische beschouwingen maar met veel filmmateriaal dat je meevoert naar de wonderlijke wereld van deze aaibare insecten.
Tot slot krijg je ook nog een heleboel tips over een op􀀨male inrichting van je bijenhotel en over hoe je je tuin, koertje of balkon bijenvriendelijk kan inrichten met de juiste planten en bloemen!


Cursusdata:
Theorie: woensdagavond 23 en 30 maart 2022 van 19 u. - 21.30 u.


Prijs: € 22 leden Natuurpunt, € 27 niet-leden. Inschrijven vooraf is verplicht, wees er tijdig bij: het aantal plaatsen is beperkt!


Afspraakplaats Mosterdpotje Mechelsebaan 218 (220 voor GPS) Duffel

Lesgevers: Jos Daniels en Freddie Hordies


Info en contact: Rebecca Pers, 0486 79 16 12, rebeccapers@yahoo.com

Ik schrijf mij in voor de cursus "Wilde bijen"

(Vakjes met een * moeten ingevuld worden.)

 
 
 
 
 
akkoord