Bosbiekes 2016 verslagen

Oproep van de politie in

de regio Bodukap:

actief in Duffel en Kontich

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2018.

All Rights Reserved.

Webmaster: Peter Geschier

Je bent nog geen lid van Natuurpunt en je wilt de natuur steunen? Voor maar €27 per jaar draag je met heel je familie bij aan heerlijke natuur in je buurt !

Wil je de natuur in onze regio extra steunen? Stort dan een bedrag (vanaf €40 fiscaal attest) en help de natuurgebieden in je streek te beheren, te versterken en uitbreiden!

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft in onze afdeling? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief !

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger in onze afdeling? Schrijf je dan in om, wanneer het jouw uitkomt en naar jouw mogelijk-heden, te helpen in de natuur of bij andere taken.

Bekijk de recente waarnemingen die in ons werkgebied werden opgetekend.

Verslagen 2016

Kerstmarkt Sint-Montfort

 

Naar dit gezelligste marktje kijken we elk jaar uit. Onze knuffels gaan er traditioneel erg vlot van de hand, maar dit jaar was het extra moeilijk kiezen met de magneten, wenskaarten en nog zoveel meer moois.

Afdelingsfeest BBQ

 

Alweer een geslaagd en gesmaakt evenement met een maximum aan deelnemers, al oordeelden we dat het aanbod wel iets ruimer aan groenten en gevarieerder aan desserten mocht. We zijn streng voor onszelf!

Mostaerdbuurtfeest

 

In samenwerking met PVT, NPOS en de buurt Mosterdpot / Mechelsebaan. Het Mostaerdbuurtfeest resulteerde in een uitstekend succes voor de magnetenverkoop, nl. 64 stuks voor € 159,5.

Boerenmarkt Waarloos

 

De promotiestand bij uitstek! Onder een lekker zonnetje trokken we behoorlijk veel kinderen en volwassenen aan. De resultaten waren dan ook navenant: 9 nieuwe leden en € 194,- aan inkomsten en daar hadden de Bosbiekes een dikke vinger in de pap.

 

 

Nacht van de Vleermuis

 

Het werd een gezellige en leerrijke avond.

Bosbieke Kristel fungeerde als levende wegwijzer en meteen ook studieobject :)

Inwandeling route GR12bis

 

Ook deze activiteit was memorabel: hier werd weinig creativiteit vereist, maar keihard en recht-toe-recht-aan presteren. Het was een prachtige dag en 150 wandelaars met bijna 20 km in de benen hebben DORST! Ook daarvoor draaien de Bosbiekes hun hand niet om. En zoals je kunt zien op de foto's: de file bleef beperkt en de glimlach breed...

Promostand Kontich Kazerne 23 april

 

Onder een stralende zon schitterde onze promostand op de Meifeesten Kontich Kazerne diverser dan ooit. Je vond er de traditionele items zoals plantjes, vogelkastjes, een kinderstand en veel info over onze afdeling. Maar extra blikvangers waren dit jaar de ronduit prachtige magneetbuttons die de bosbiekes vervaardigden en de stand van de sympathieke expeditie Natuurpunt-ploeg 4Kontich.

 

Nieuwe ledendag 23 april

 

Terwijl Dirk de ingeschreven nieuwe leden een boeiende wandeling langs de Babbelse plassen bezorgde, werd in het Mosterdpotje alles in gereedheid gebracht om de 20 deelnemers een warm onthaal in het Mosterdpotje te geven. De Bosbiekes haalden hun culinaire kunstjes weer boven en zorgden voor hartige en zoete hapjes. Bij een lekker glas of kopje werden de nieuwe leden eveneens geïnformeerd over onze Bosbiekeswerking. Een schot in de roos! Meteen toonden zich 3 dames geïnteresseerd!

Magneetproject

 

Om centen in het laadje te krijgen knutselen de Bosbiekes allerlei leuke spulletjes bij mekaar voor verkoop op de promotiestandjes. Een nieuw en vooral erg geslaagd idee kwam van Sabine. Het betreft magneten voor magneetborden, maar ze kunnen ook gebruikt worden als button.

Onze afdelingsvoorzitter zag dit idee meteen zitten voor de promotie van ons fondswervingsproject.

Evelyne kon een buttonmaker te pakken krijgen voor een aantal weken en op een 5-tal dagen tijd werden 1000 magneten gecreëerd. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes en de verkoop is al goed begonnen.

1 grote 3 euro / 2 grote 5 euro

1 kleine 2 euro / 3 kleine 5 euro

Contramagneet: 1 euro

Januari - februari: Maken bol voor feest Contios Kontich

 

Voor de 'engineering' van deze bol keek iedereen in de richting van de meest creatieve van de bosbiekes. Dus werden 4 avondlijke sessies georganiseerd bij Kristel thuis. Daarbij werden ook de elementen geassembleerd die enkele bosbiekes thuis hadden gefabriceerd. Je ziet: een erg industriële, complexe gebeurtenis! Het resultaat mag dan ook gezien worden: hiernaast enkele foto's van 'the making of' en het eindresultaat. Jullie zijn toch komen kijken op de avond van 19 of 20 maart op het gemeenteplein van Kontich?

Afdelingsdag 30 januari

 

Dit is één van de favoriete gebeurtenissen van de bosbiekes. De culinaire hoogtepunten stijgen elk jaar weer naar ongekende hoogtes. De verslaggever dezes is geen bosbieke, dus komen de lofuitingen uit onverdachte hoek, maar visueel kan je zelf al oordelen op de foto's hiernaast. Bij de aanwezigen kan je uiteraard bevestiging krijgen :)