Bosbiekes 2015verslagen

actief in Duffel en Kontich

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2018.

All Rights Reserved.

Webmaster: Peter Geschier

Verslagen 2015

 

Kerstmarkt Montfort

 

Op deze leuke markt in de Montfortschool hadden de knutsels, die we ondermeer op onze avond van 8 december hadden gemaakt, een meer dan behoorlijk succes. De stand werd regelmatig overrompeld door enthousiaste bezoekers. Leuk om te zien dat je creativiteit wordt gewaardeerd!

Afdelings-BBQ

 

Voor de eerste keer werd deze BBQ georganiseerd in het Mosterdpotje. Het werd een geweldig succes, ondanks de regen die in de loop van de avond overvloedig begon te stromen. We waren er op voorzien!

De slaatjes, koude schotels en overheerlijke dessertjes die de bosbiekes hadden gemaakt, oogstten eens te meer overvloedige lof.

Bezoek Zusters van het Convent

 

Zeker het meest memorable bezoek aan het Mosterdpotje: meer dan 50 zusters van het Convent kwamen een bezoek brengen aan de plaats waaraan ze uit een ver verleden fijne herinneringen aan hadden. Hier kwamen ze indertijd samen voor retraites en vakantietjes. De Bosbiekes zorgden voor natuurlijke hapjes en drankjes, en die werden erg geapprecieerd!

Afwerking groot bijenhotel

 

Het bijenhotel, dat voor het grootste gedeelte was opgebouwd op de succesvolle cursus in maart, was niet echt "vogelbestand". Die bleken de gebruikte strootjes wel heel erg aanlokkelijk voor de nestbouw in de lente. Daarom werd een technische aanpassing verricht en togen we aan een algemeen herstel.

Afdelingsdag 2015

 

De voorbereiding dit jaar stond in de bereiding van een soep met minder bekend hoofdingrediënt: de aardpeer. Dankzij afdelingslid en bijzonder actief vrijwilliger Jos L. kregen we de beschikking over een gigantische hoeveelheid van deze voedzame groente. Na de fikse wandeling in de Goorbosbeekvallei konden onze leden dus naar aller tevredenheid genieten van een deugddoende versterker en opwarmer!