BosJeMee

Oproep van de politie in

de regio Bodukap:

actief in Duffel en Kontich

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2018.

All Rights Reserved.

Webmaster: Peter Geschier

Je bent nog geen lid van Natuurpunt en je wilt de natuur steunen? Voor maar €27 per jaar draag je met heel je familie bij aan heerlijke natuur in je buurt !

Wil je de natuur in onze regio extra steunen? Stort dan een bedrag (vanaf €40 fiscaal attest) en help de natuurgebieden in je streek te beheren, te versterken en uitbreiden!

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft in onze afdeling? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief !

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger in onze afdeling? Schrijf je dan in om, wanneer het jouw uitkomt en naar jouw mogelijk-heden, te helpen in de natuur of bij andere taken.

Bekijk de recente waarnemingen die in ons werkgebied werden opgetekend.

Bos je mee?

 

De aankoop van de gebieden Pluysegembos (in het noorden van Kontich) en Schapenhagen (in het zuiden van Kontich) kost handenvol geld. Daarenboven willen wij de gebieden voor een belangrijk gedeelte bebossen, wat ook financiële implicaties heeft. Daarom heeft de afdeling de actie BOS JE MEE? opgezet. Die moet geld in de lade brengen om het project te financieren. We rekenen op ondersteuning van verschillende overheden, van lokale en milieubewuste bedrijven en zeker ook van natuurvrienden in het algemeen om die noodzakelijke natuur- en bosuitbreiding in onze regio te realiseren.

Bijdragen zijn mogelijk op verschillende manieren:

- Je kunt een storting doen op rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 met vermelding:

"project 3703 - Pluysegembos" of "project 3703 - Schapenhagen"

 

Onze Natuurpuntafdeling vindt niet alleen natuur belangrijk: naast de gezonde leefomgeving hebben we oog voor het menselijk welzijn. Voor elke gift van €10 die je stort op het reservatenfonds voor de actie “Bos je mee?”, schenkt onze Natuurpuntafdeling uit hun afdelingskas €2 t.v.v. het onderzoek tegen Alzheimer (SAO). Meer weten? Lees hier het artikel uit ons tijdschrift.

- Je kan één (of meerdere) magneetbutton(s) "Ik bos mee" kopen à €5/stuk. Ze zijn verkrijgbaar op één van onze talrijke activiteiten (zie de kalender) of bij één van de bestuursleden. De opbrengst gaat integraal naar aankoop van bosgoed.

Tip: met een optionele extra magneet à €1 kan je de button ook schadevrij op je kledij dragen!

- Je kan ook nog voor je (klein-)kind een boom sponsoren in de geboorteboomgaard die we zullen aanleggen in Schapenhagen - klik op de boom hiernaast voor meer info.