Bushcraft

Oproep van de politie in

de regio Bodukap:

actief in Duffel en Kontich

Copyright © Natuurpunt Oude Spoorweg, 2001-2018.

All Rights Reserved.

Webmaster: Peter Geschier

Je bent nog geen lid van Natuurpunt en je wilt de natuur steunen? Voor maar €27 per jaar draag je met heel je familie bij aan heerlijke natuur in je buurt !

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft in onze afdeling? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief !

Wil je je graag inzetten als vrijwilliger in onze afdeling? Schrijf je dan in om, wanneer het jouw uitkomt en naar jouw mogelijkheden, te helpen in de natuur of bij andere taken.

Bekijk de recente waarnemingen die in ons werkgebied werden opgetekend.

Bushcraft-weekend

De moderne bosjesmens ...

 

• "Leave no trace": laat geen sporen achter, regel één bij de nieuwste rage "bushcraft"!

 

• Op 19 en 20 augustus kan jij deelnemen aan ons uniek bushcraft weekend. Leer hoe je een vuur maakt zonder lucifer of aansteker, zelf een shelter bouwt, een lepel snijdt uit hout: een avontuurlijk weekend vol natuur en creativiteit. Neem deel aan de vele workshops die van jou en je kind(eren) ware bosjesmensen maken: laat je zintuigen prikkelen en proef van de heerlijke verrassingen die de natuur ons te bieden heeft en die we samen klaarmaken boven ons eigen vuur.

Zaterdagavond maken we een wandeling op zoek naar enkele interessante nachtdieren. Na de wandeling praten we nog even na met een drankje en hapje en we slapen in onze shelter. Voor zij die liever in een tent slapen, wordt een tent voorzien. Al onze activiteiten gebeuren met het nodige respect voor ons natuurgebied.

 

• We starten zaterdag 19 augustus om 10u om de dag erna 20 augustus te eindigen om 13u, waarna je nog welkom bent in ons bushcraft café om even na te genieten.

 

• Leeftijd: vanaf 6 tot 100 jaar. €38 voor leden, 40€ voor niet leden. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Eten en dranken zoals thee, koffie en water zijn inbegrepen, andere dranken zijn aan democratische prijzen verkrijgbaar.

 

• Inschrijven op bushcraftosb@gmail.com

 

• Cursusgeld te storten op rekeningnummer BE65 5230 80192096 van Natuurpunt Oude Spoorweg met vermelding " Bushcraft weekend", eventueel lidnummer en het aantal volwassenen + kinderen.

 

• Contact: Tim De Boey 0489/26 41 99 of Marleen Van Puyvelde 0486/41 36 58

 

Tot ziens op ons uniek weekend!

 

Het bushcraft team van afdeling Oude Spoorwegberm